Zondag 23 januari trokken we richting Bornem voor de volgende cross op de clubkalender. We kregen een snel parcours voorgeschoteld met enkele zompige stroken, maar zeker niet de modder van vorige jaren, en 2 kleine heuveltjes waarvan één door het zand ging. Als eerst van onze groep was het de beurt aan Robbe, die zijn sterke prestatie van vorige week graag wou bevestigen. Robbe ging snel van start en hing zich actheraan de kopgroep van 6 man. Hier werd enorm hard gelopen en Robbe moest dus een klein gaatje laten vallen maar hij wist mooi zijn 6e plaats te behouden. Uiteindelijk kwam hij toch nog terecht in een groepje van 3 man. Hier zat hij duidelijk op de juiste plaats qua tempo want deze 3 heren bleven samen en zouden spurten voor plaats 6, 7 en 8. Robbe moest nipt 1 loper voor laten en werd zo toch knap 7e.
Hierna was het reeds de beurt aan de senioren heren, die moesten vandaag uitzonderlijk voor de masters en junioren lopen. We moesten 6 grote ronden afleggen wat goed was voor 8870m. We stonden met een grote groep aan de start waarvan er uiteindelijk 48 zouden aankomen, Team Verhulst werd vertegenwoordigd door 5 atleten.
Joachim nam een snelle start en ook Glen koos voor deze tactiek want hij volgde net achter Joachim, Guy zat ergens midden in het pak, Kris en ik (Ruben) volgden wat meer naar achteren. Enkele honderden meters na de start viel de grote groep in 3 stukken, Joachim zat in groep 1, Glen, Kris, Guy en ik zaten in groep 2. Kris beschikte ondertussen duidelijk over goeie benen en schoof heel wat plaatsen op en kwam bij Glen. Guy volgde op slechts enkele meters, en ook ik volgde niet veel verder. In ronde 2 kon ik al even komen aansluiten bij Guy maar op de lastige zandstrook moest ik hem toch weer laten gaan. Als ik iets later door een stuk hout aan de spikes een gedwongen stop moest maken werd het gat nog wat groter. Guy liep ondertussen ook Glen voorbij en kwam in het spoor van Kris. Hier en daar zat er nog een loper van een andere club tussen maar het bleef een leuke strijd tussen ons 4. Meer vooraan leek Joachim nog steeds wat op zoek te zijn naar zijn goeie benen, maar hij wist zich toch goed te handhaven iets achter plaats 10. In ronde 3 werd ik bijgehaald door een loper van de plaatselijke club die blijkbaar ook voor een rustige opbouw had gekozen, en zo konden we samen richting Glen lopen en hem ook achter laten. Guy was ondertussen ook Kris weer voorbij gegaan en met ons 4en hingen we nog steeds op maximum 100 meter van elkaar. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde kreeg ik de loper van Bornem er af, kon ik een loper van Vlierzele inhalen maar kwam er een loper van VAC me vergezellen in mijn jacht op Kris. Glen kreeg het ondertussen moeilijk en verloor wel wat terrein. Guy liep iets uit op Kris en haalde nog een loper in van Vlierzele maar alles bleef overbrugbaar. In de laatste ronde kwam ik dan eindelijk bij Kris en kon ik hem onmiddellijk op enkele meters zetten. De loper van VAC waar ik nog steeds bij zat bleef het tempo goed opbouwen en op het zandheuveltje moest ik hem enkele meters geven. Ook kris kwam zo terug heel dicht bij. Ondertussen kwam Joachim in de laatste rechte lijn en wist hij in de spurt nog een atleet van LAT af te houden om zo toch mooi 13e te worden. In de laatste bochten werd ook bij ons de spurt ingezet, Guy kreeg de loper van VS opnieuw over zich, ik wist de loper van VAC te kloppen en kwam nog op enkele meters van Guy maar het was net niet ver genoeg voor mij. Zo kwamen we allemaal kort na elkaar aan, Guy als 33e, ik als 34e, Kris als 36e en Glen volgde niet heel veel later als 39e.
Als laatste wedstrijd stond die van de masters tussen de 35 en 50 jaar en de juniors op het programma. Geen juniors van onze groep aan de start maar Jan en Mike zouden zich wel bewijzen bij de masters. Jan startte goed vooraan mee, Mike nam een rustige start en sloot de groep achteraan af. Jan leek het de eerste rondes moeilijk te hebben maar kwam er snel toch door en kon zo nog wat atleten oprapen. Mike die met zijn rustige start ook duidelijk de goeie tactiek koos kon ook nog wat lopers inhalen. Jan kwam na zijn knappe wedstrijd binnen op een mooie 8e plaats. Mike liep wat meer achteraan naar een 69e plaats op 74 deelnemers. 

Voor iedereen mag dit dus wel gezien worden als een geslaagde laatste test voor het PK van over 2 weken. Nu gaan we nog een zware trainingsweek tegemoet en dan komen we 5 februari allemaal met goeie benen aan de start in Deinze.

Uitslag Bornem
 
Afgelopen zondag trokken tijdens ons jaarlijkse eetfestijn enkele atleten richting Hamme voor een zware cross. Met een wat aangepast parcours en de vele regen kregen Robbe, Mike, Gert, Niels en Jan er een heel afwisselend  parcours voorgeschoteld. In het bos lag het er heel snel bij, maar in het nieuwe stuk naast de 2e vijver lag het er ondanks het waterpompen van de organisatie enorm modderig bij, doe daar nog enkele kleine heuveltjes bij en je hebt een mooi parcours. 
Bij de scholieren heren was het Robbe die na de examens en skivakantie terug goed aan het opbouwen is die voor de verrassing zorgde, Robbe liep namelijk naar een zeer knappe 3e plaats. Zijn eerste podiumplaats van het seizoen, benieuwd of hij in dit 2e deel van het seizoen terug kan opbouwen naar zijn form van vorig jaar op het BK.
Bij de juniors en masters, stonden Mike, Jan, Niels en Gert aan de start. Mike is nog wat herstellende van een griepje en kreeg het dus heel zwaar te verduren op dit zware parcours en kwam moegestreden als 71e op 79 deelnemers binnen. In de voorste gelederen werd een leuke strijd uitgevochten tussen de 3 andere heren. Niels die duidelijk en pak frisser aan de start stond als vorige week liep naar een heel knappe 14e plaats en mistte daarmee maar net het podium bij de juniors. Tussen Gert en Jan was het net als vorige week heel spannend, maar ditmaal wist Jan de strijd in zijn voordeel te beslechten, vooral in de modderstroken wist hij het verschil te maken. Jan werd mooi 19e voor Ger dit als 21e binnen liep, wat ook goed was voor een mooie 7e plaats op 13 deelnemende Juniors.

Glen besloot dit weekend deel te nemen aan de Dirk Martens Corrida in Aalst deel te nemen, in het stadscentrum moest Glen ongeveer 6km afleggen, en dit deed hij voortreffelijk. Hij liep naar een mooie 6e plaats.

Ook Kris koos dit weekend andere oorden op. Het is ondertussen al traditie geworden om samen met enkele atleten van team Blommaert en onder leiding van atletiekclub zottegem naar het franse Caen te trekken, Kris liep daar naar een mooie 20e plaats in een wedstrijd gewonnen door Stijn Garain van team Blommaert.

Als afsluiter nog enkele uitslagen uit Stekene, deze wedstrijd was ik in mijn vorige bericht vergeten. Jan liep daar naar een 15e plaats bij de masters. Joachim en Kris kwamen daar aan de start in een sterk bezette seniors wedstrijd en liepen respectievelijk als 14e en 19e over de lijn.

Komend weekend lopen we met een grote groep op de cross in Bornem. 
Uitslagen:
Hamme
Aalst
Stekene
 
Hoog tijd voor een grote update, door omstandigheden was dit er de voorbije weken niet van gekomen. Zelf ben ik helaas ook niet aanwezig geweest op één van deze wedstrijden dus voor echte 'inhoudelijke' verslagen moet ik passen.
Op 19 december vond in het park van Laken de grootste cross van ons land plaats. Onder wel zeer winterse omstandigheden stonden slechts 2 atleten van Team Verhulst aan de start. Robbe liep bij de scholieren naar een knappe 16e plaats (11e belg) op 42 deelnemers. Mike liep bij de masters naar een 60e plaats op 67 deelnemers.

Een week later besloot Niels Mertens naar de cross in Ertvelde te trekken, deze staat niet op onze clubkalender maar hij wou toch graag de vorm eens testen. Niels liep daar naar een 10e plaats op 18 deelnemende junioren, zeker niet slecht na de moeilijke voorafgaande trainingsweken door het winterse weer.

Die zelfde dag koos Glen er zowaar voor om eens van het indooratletiek gebeuren te proeven. Na een serieuze vertraging, wat we ondertussen gewoon zijn op indoormeetings, mocht Glen startten voor zijn mijl. Wat dit zou worden was een groot vraagteken want veel snelheidstrainingen zijn er de voorbije maanden niet gepasseerd, maar Glen waagde er zich toch maar aan. Tot zijn verbazing mocht hij zelfs startten in de snelste reeks. Glen liep een mooie wedstrijd en kwam aan na 5'01"44. Een mooie tijd, al had hij graag onder die 5' gezeten, hij hield er wel een nieuw clubrecord aan over.

Nu de feestdagen voorbij zijn en alle sneeuw weg is konden we er deze week weer stevig tegenaan, en stonden er dus enkele serieuze trainingen op het programma, in opbouw naar het PK, BK en onze eigen cross in Lebbeke later op het seizoen. 9 januari stond ook al weer de eerste cross van het nieuwe jaar op onze clubkalender. Aan de start verschenen 6 atleten van Team Verhulst. Gert, Niels en Jan startten bij de juniors/masters en Kris, Glen en Joachim vochtten voor hun plaats tijdens de wedstrijd voor senioren.
De 'prestatie van de dag' werd geleverd door Gert, hij wist met een mooie 21e (9e junior) plaats zowel Jan als Niels achter zich te houden. Al kwam Jan naar het einde toe nog akelig dicht, en zo werd hij vlak achter Gert 22e (13e/81 master). Niels die duidelijk wat last had van zwaardere trainingen deze week werd 12e junior van de 15. Maar als we hem zagen vliegen deze week op training komt dat tegen het PK dik in orde als hij zich die laatste week voor het PK wat kalm houd. Ook van Gert mogen we nog veel moois verwachten, nu hij enkele maanden blessurevrij kan trainen zien we hem elke week beter worden! En ook Jan blijft zoals we van hem gewoon zijn op een hoog niveau lopen.
Bij de seniors stond er een sterk deelnemersveld aan de start, en met 46 deelnemers ook een best groot.
Joachim liep naar een 20e plaats, en zal de komende weken ook wel nog een mooie stijgende curve zien in zijn vormpeil. Kris die na de feestdagen begon met de nodige 'vetloopjes' won de strijd met Glen en eindigde 37e, Glen kende een wat mindere dag, maar wist op het einde toch nog wat dichter te komen op Kris en eindigde op de 40e plaats.

Volgende wedstrijd op de kalender is die van Hamme, op 16 Januari. Dit weekend kunnen jullie ook terecht in zaal 'Ons Huis' in Lebbeke voor ons jaarlijkse eetfestijn. Nadien volgt in Bornem nog de laatste test voor het PK op zaterdag 6 februari.

Uitslagen:
Brussel
Ertvelde
Indoor Gent
Grimbergen