Met het BK Cross stond  op 13 maart in Oostende het einde van het veldloopseizoen op het programma. 
Door het goede weer van de voorbije dagen kregen we een heel snel parcours voorgeschoteld, met elke ronde wel 3 serieuze heuvels die er toch een zware wedstrijd van maakten.
Voor Team Verhulst waren het opnieuw Robbe en Sören die de spits mochten afbijten, en dit bij de 2e jaars scholieren jongens. Robbe liep net zoals vorig jaar een sterke wedstrijd, hij liep heel de wedstrijd een mooi egaal tempo en wist regelmatig een snelle starter in te halen. Zo eindigde hij na 4800m op een knappe 18e plaats. Voor Sören was het na zijn eerste seizoen zijn debuut op het BK, na wat blessureleed was de voorbereiding ook niet optimaal. Sören zocht vanaf het begin zijn eigen tempo maar merkte toch dat het niveau op zo een kampioenschap heel hoog ligt. Aanvankelijk kon hij niemand achter zich houden, maar in de laatste ronde wist hij toch nog iemand in te halen waardoor hij op een 70e plaats eindigde. Volgend jaar zullen we ongetwijfeld een mooie progressie zien bij Sören.
Op het BK werd er een wat ander programma afgewerkt waardoor het de senioren waren die na de scholieren aan de start stonden. Hier waren het Joachim en Kris die het beste van zichzelf gingen geven, en dit over 6 ronden, goed voor een dikke 10km. Joachim was zoals de rest van de winter weer wat op zoek naar de goeie benen. Hij bleef toch doorbijten tijdens dit BK en liep naar een 72e plaats. Kris kreeg de moeilijke opdracht voorgeschoteld om niet gedubbeld te worden, want door de aansluitende wedstrijden werden deze atleten uit wedstrijd genomen. Kris had tijdens de hele wedstrijd wat last van zijn heup, en moest de atleten waar hij de vorige weken voor liep wat laten gaan, toch liep hij nog steeds op een aardig tempo! Helaas lag het tempo vooraan in de wedstrijd heel hoog waardoor heel wat atleten vroegtijdig de wedstrijd moesten verlaten, de organisatie beloofde ook voor deze atleten een correcte uitslag maar dat liep niet helemaal goed denk ik, waardoor we voor Kris geen uitslag hebben.
Hopelijk denkt de VAL naar volgend jaar toe nog eens na over deze regel, want ook de wat mindere atleten trainen hard naar deze dag toe en zouden dus graag hun wedstrijd uitlopen.  
Volgende wedstrijd op het programma was die voor de junioren, hier was het Niels die de strijd aan ging met de andere atleten. Ook Niels kreeg een enorm snelle wedstrijd voorgeschoteld, en hij had het niet makkelijk om het juiste tempo te vinden. Na 6500m afzien kwam hij aan op de 47e plaats op 65 aangekomen lopers.
Op de afsluitende korte cross kregen we dan nog een leuke strijd met enkele atleten van AC Lebbeke. Glen en Bart namen het op tegen Michiel de Proft die bij Gentil traint. Samen met een 200-tal andere atleten kregen ze een enorm hectische start voor geschoteld! Alle 3 waren ze ongeveer even goed weg, maar het was Michiel die nadien het hoogste tempo kon aanhouden. Glen liep aanvankelijk ook nog een hoog tempo, maar kreeg al snel last van steken waardoor hij het tempo moest laten zakken. Bart was aanvankelijk nog wat opzoek naar het goede tempo maar kreeg in het 2e deel van de wedstrijd de goeie benen te pakken en naderde op Glen. Michiel stormde wat verder naar voor goed door en liep naar een knappe 113e plaats. Glen die een hele wedstrijd last bleef hebben en niet het gehoopt tempo kon ontwikkelen liep naar de 140e plaats. Bart wist met een serieuze eindspurt Glen nog bijna in te halen maar moest zich tevreden stellen met een 144e plaats, zeker geen verkeerd resultaat in zijn eerste blessurevrij seizoen in enkele jaren! 

Een week geleden kwam er reeds een eind aan het seizoen voor onze Masters, zij kregen namelijk hun BK een week eerder voorgeschoteld en dit te Vilvoorde. 
Mike en Sigurd waren onze vertegenwoordigers. Door het grote aantal deelnemers liepen de meeste categorieën apart, waardoor Sigurd de moeilijke opgave kreeg om zijn plaats te verdedigen bij de M+40 vermits hij enkele dagen te jong om bij de M+45 te mogen startten. 
Sigurd slaagde in zijn vooropgestelde doel en wist 1 loper achter zich te houden, en dus te eindigen op een 50e plaats.
Mike mocht startten bij de M+45 en liep naar eigen zeggen een sterke wedstrijd, hij kon een tempo ontwikkelen dar merkelijk hoger lag als de voorbije weken en liep dan ook tevreden over de streep als 64e op 66 atleten in zijn categorie. 

Nu staan er enkele weken rust op het programma al zal het zomerseizoen al weer snel van start gaan! 

Uitslagen:
BK Oostende
BK Master Vilvoorde

 
Afgelopen weekend stond naar jaarlijkse gewoonte onze eigen cross in Lebbeke op het programma. Het aflsuitende BK te Oostende nadert en dus steeg de laatste weken de vorm bij iedereen richting een mooie piek.
Vorig jaar werd viel de cross in Lebbeke letterlijk in het water door een serieuze storm, dit jaar lag het parcours er veel droger bij, wel ligt er sinds enkele maanden een heuveltje op onze terreinen en dit zorgde dus voor een extra moeilijkheid in het parcours. 
Het waren Robbe en Sören die voor Team Verhulst opnieuw de spits mocht afbijten bij de scholieren. Robbe liep in een goed bezette wedstrijd naar een mooie 5e plaats. Benieuwd of hij de komende 2 weken zijn vorm nog iets kan opdrijven om zoals vorig jaar weer straf uit te pakken op het BK! Sören die na heel wat blessureleed de conditie volop opnieuw aan het opbouwen is werd 25e.
Bij de junioren moest Gert verstek laten gaan vermits hij de voorbije weken door een kwetsuur niet op het gewenste niveau kon trainen. Zo was het dus aan Niels om de strijd aan te gaan met de masters. Bij die masters werden we vertegenwoordigd door Mike, Sigurd en Jan. Het was Jan die van onze groep als eerste over de lijn wist te lopen, hij werd 17e master. Niels volgde niet veel later als 6e junior.
Mike en Sigurd vochten wat meer naar achteren ook een mooie strijd uit, Sigurd werd 55e, Mike volgde als 59e.
Ook bij de senioren stond er een groot en sterk deelnemersveld aan de start, met van onze groep Kris, Joachim, Glen en Guy. En ook Michiel De Proft die als stage training geeft aan de pupillen liep sinds lang nog eens een cross.
Joachim had niet zijn dagje en liep enkele plaatsen verder dan de voorbije weken, hij werd 12e. In de strijd in het tweede deel van het pak toonde Kris zijn goeie vorm van de laatste weken door knap 19e te worden. Ook bij Glen werden eindelijk de goeie benen ook eens tijdens de cross gevonden. Hij kon lang volgen bij Kris maar moest hem uiteindelijk toch laten gaan en werd 21e. En hele opluchting na de vorige wat tegenvallende crossen. Guy volgde ook al niet veel later op plaats 23, en Michiel liep bij zijn comeback mooi als 25e over de aankomst, en dit op 29 aankomende atleten.

Op 13 februari gingen enkele atleten van de groep lopen op de cross in Lokeren. Tijdens deze cross met een mooi parcours met enkele pittige heuveltjes liep Sören bij de scholieren naar een 14e plaats op 16 deelnemers. Bij de masters liep Jan naar een heel knappe 11e plaats, Sigurd volgde op de 53e plaats en dit met 74 aangekomen atleten. Tot slot liep Kris in de senioren wedstrijd naar een 13e plaats, helaas was de opkomst niet bijster groot en kwamen er slechts 16 atleten aan.

13 maart staat met het BK te Oostende de laatste cross van het seizoen op het programma! Maar ook dit weekend trekken enkele van onze masters naar Vilvoorde voor hun BK.

Uitslag Lebbeke
Uitslag Lokeren