Na een week vol sneeuw trokken we vandaag richting Oudenaarde. Sinds gisterenavond werd de dauw met behulp van een hoop regen ingezet en zo kregen we vandaag nog eens een echte modder cross voorgeschoteld. Op enkele meters van het 1600m lange parcours na lag er overal modder.
De cadetten, scholieren en masters bleven thuis maar we trokken toch met enkele atleten richting Oudenaarde.
Eerst was het de beurt aan Niels en Glen bij de junioren, zij mochten samen met de masters 6600m afleggen.
Gert nam de beste start, maar al snel wisselde hij van plaats met Niels. Het gat werd niet onmiddellijk erg groot en beiden liepen ze ronde na ronde een mooi tempo. Heel de cross bleven ze min of meer op de zelfde plaats hangen, en ploeterden ze lustig verder door de modder. Tegen het einde werd het gat een dikke 100 meter en liep Niels als eerste binnen als 6e (21e in totaal) junior, gevolgd door Gert als 7e (24e in totaal) junior. Voor beide een knappe prestatie, en een mooie vooruitgang in Gert zijn 'comeback'.
Daarna was het de beurt aan de seniors, zij mochten een extra ronde afleggen wat dus goed was voor 8200 meter. Aan de start stonden Glen, Bart en ikzelf, klaar voor een ondertussen nog wat vettiger parcours. Bart nam de snelste start, Glen en ik startten helemaal achteraan. Al schoven we na de eerste bocht direct een paar plaatsten op en gingen we al snel Bart voorbij. Bart koos onmiddellijk zijn eigen tempo, Glen moest een gaatje op mij laten en ik kwam samen met een loper van Rieme en STAX. Iets later kon ik deze 2 atleten achter laten en begon ik aan een inhaal wedstrijd richting 2 atleten van het plaatselijke KASVO. Glen volgde op enkele 10-tallen meters, maar het gat groeide niet echt snel. Bart was wat teruggevallen, en stond voor een lange eenzame wedstrijd.
In ronde 2 kon ik op en over de eerste atleet van Oudenaarde gaan, deze atleet was duidelijk wat te snel gestart en zou ook nog Glen over zich krijgen. Glen schoof ondertussen ook goed op en ging de atleten van Rieme en STAX voorbij en had ook al een atleet van Oudenaarde achter gelaten.
Tegen het einde van ronde 2 had ik ook de andere atleet van Oudenaarde te pakken en konden we samen opzoek naar een andere atleet van Oudenaarde die toch wel een kleine 100meter voor ons liep. Ik nam het meeste werk voor mijn rekening maar liet hem toch ook soms eens op kop komen in de hoop er hem later toch nog af te krijgen. Glen was ondertussen onze eerste achtervolger maar het gat was wel al behoorlijk gegroeid.
In de laatste ronde hadden we dan eindelijk de atleet van Oudenaarde te pakken en konden we deze ook direct achterlaten. Na de lange achtervolging was het beste er toch wat af en moest ik een gat laten op de andere atleet.
Glen kreeg ondertussen ook nog de loper van STAX over zich heen, probeerde aan te pikken maar moest hem toch ook laten gaan. De laatste paar honderd meter trok ik mijn tempo toch nog eens op en in de laatste bocht kwam ik terug bij de loper van Oudenaarde en ook nog een atleet van VS, deze twee persten er nog een serieuze spurt uit en moest ik me dus toch gewonnen geven. Zo kwam ik na een zware cross als 24e aan, Glen volgde iets later als 27e over de meet. Bart die er een zware training van maakte vermits hij toch een hele tijd alleen liep kwam aan als 31e. Na de examens in februari en nog 2 goeie maanden vol trainingen verder zal Bart wel kunnen concurreren met ons.
Volgende wedstrijd op de planning is de zware crosscup manche in Brussel.


Uitslag