Zondag 24 oktober was de dag waarop het nieuwe veldloopseizoen op gang werd geschoten. Dit gebeurd traditioneel met de aflossingswedstrijd van de Crosscup rond de Blaarmeersen in Gent. 
Van Team verhulst kwamen 5 ploegen aan de start. Onze 2 scholieren ploegen mochten de spits afbijten.
Aan de start stonden Nikias en Sander voor de eerste 1000m, Sander die Robbe verving nam als spurter een zeer goede start, ook Nikias kon zich goed vanachter in het pak zetten. Sander kon na een goeie 3 minuten zijn stok als 24e doorgeven aan Sören die zijn eerste cross ooit zou lopen. Ook Jannes (als cadet tussen de scholieren) werd iets later als 46e in gang gezet door Nikias. De 2e lopers moesten net als de 3e lopers 1500m afleggen. Jannes en Sören liepen beide een mooie 1500m met respectievelijk de 44e en 35e tijd. Jannes loste af met Bram en Sören gaf de stok door aan Danny. Beiden probeerden in de laatste 1500m hun plaats zo goed mogelijk te verdedigen, Danny kwam zo aan als 35e met de 32e persoonlijke tijd. Iets later kwam Bram (50e tijd) aan als 48e.
Iets later stonden bij de senioren maar liefst 100 ploegen aan de start, van onze 2 ploegen stonden Glen en ikzelf (Ruben) aan de start. In de gietende regen werd een wel heer onverantwoorde start gegeven, na nog geen 100m moest heel de bende door een smalle bocht van 180°, Glen die zich in het midden van het pak bevond werd op zijn armen open gekrabd door medelopers, ikzelf zat meer aan de buitenkant maar toen er voor mijn neus een heel hoopje atleten tegen de grond gingen lag ik er al snel bij en zag ik mijn stokje wegrollen. Ik stond gelukkig nog redelijk snel recht en kon na ik mijn aflossingsstok terug had gevonden tussen de spikes van voorbij lopen atleten mijn tocht verderzetten. Als 78e kon ik uiteindelijk mijn stok doorgeven aan Thomas. Glen volgde iets later en gaf de stok door aan Kris. Jammer genoeg is er blijkbaar het één en ander mis gegaan met de chips die onze tijden moesten opnemen want Kris en Guy zijn niet in de uitslag te vinden en de ploeg met Glen staat dus tot gevolg als laatste in de uitslag, hopelijk wordt dit nog opgelost!
Thomas die duidelijk op weg is naar zijn goede vorm maakte heel wat plaatsen goed en gaf op de 61e plaats de stok door naar Joachim. Kris gaf iets later, we weten dus niet echt op welke plaats, de stok door aan Guy.
Ook Joachim maakte opnieuw wat plaatsen goed en zo kwamen we aan op de 53e plaats. 
Guy die zeker nog wat ploegen achter zich hield liep de 4500m op een mooi tempo, maar is dus jammer genoeg niet opgenomen in de uitslag.
Als laatste was het de beurt aan de Masters. Aan de start stond Koen Heyvaert die de zieke Mike verving, Koen wist de groep in het vizier te houden en wist zijn stok met succes door te geven aan Sigurd in 55e positie. Sigurd, die net als zijn zoon Sören zijn eerste cross ooit liep legde de volgende 1500m af. Sigurd wist een plaatsje goed te maken en gaf als 54e de stok door aan Jan. Jan liep de afsluitende 3000m in een zeer hoog tempo en wist zo nog een dikke 10 plaatsen goed te maken, en zo eindigde onze master ploeg op een mooie 40e plaats.
 
Dit weekend stonden 2 wedstrijden op het programma, op zaterdag trokken we met een ploegje richting de Brussels Ekiden, een aflossingsmarathon die de laatste jaren steeds groter word. 
Zaterdag om 1u stonden er maar liefst 750 ploegen aan de start. Voor ons stond Joachim aan de start voor de eerste 5km.
Joachim die nog volop in de opbouw naar het nieuwe winterseizoen zit wist toch een mooi tempo op te leggen op dit zware parcours en kon na 16'58" als 19e het lint doorgeven aan Glen die het parcours 2 maal zou moeten afleggen voor de volgende 10km. Glen wist zich na zijn mindere wedstrijd van vorige week goed te herpakken en legde de 10km af in 39'38" (74e tijd) en zette hiermee Kris voor de 2e 5km op gang. Kris die door de vele verbouwingswerken ook nog niet echt in topvorm zit vocht een mooie strijd uit met Steven Brackx van Team Blommaert en liep zijn 5km in 19'19" (38e tijd). Niels Mertens nam de volgende 10km voor zijn rekening, de 10km's waren duidelijk goed bezet want met zijn knappe 39'19 zette hij de 60e tijd neer. Volgende in het rijtje was Gert, hij verving last minute de zieke Bart, waarvoor dank, en bracht het er ondanks een beperkte voorbereiding na vele blessures toch goed vanaf. Na 19'50 (48e tijd) mocht hij voor de laatste keer het lint doorgeven op de piste van het Koning Boudewijnstadion aan Ruben die de afsluitende 7.195km zou lopen. Door vele gedubbelde ploegen kan je steeds mensen inhalen en is het wel motiverend om te lopen, ik probeerde er dus nog een mooie tijd uit te halen kwam aan na 25'41 (37e tijd). Zo kwamen we uiteindelijk aan in een totaal tijd van 2'40"43 wat goed was voor een 40e plaats in het totaal klassement en een 24e plaats in het interclub klassement.


Op zondag was het dan het werk aan Han en Carl, deze 2 heren gingen de 42,195km op hun eentje afleggen. Met de marathon in Amsterdam kozen ze voor een goed beloopbare omloop in de hoop hun PR aan te scherpen.
Carl die enkele geleden al de Bosmarathon in Buggenhout won had duidelijk super benen en liep naar een heel knappe 2u43'33" en bleef hierdoor heel knap in de top 100 met zijn 99e plaats op bijna 8000 atleten. Met deze tijd doet hij ook een serieuze hap van zijn persoonlijk record, benieuwd of daar naar volgend jaar toe nog wat tijd af kan!
Ook voor Han was het een geslaagde marathon, met een tijd van 3u36'00" mag hij zeker en vast tevreden zijn. Hiermee werd hij 2223e en dit na een heel gelijkmatige marathon en dit met een gemiddelde snelheid van 11,721km/u, voor Carl was dit trouwens 15,492km/u!
Via de site kan je nog enkele leuke statistieken vinden als je hun naam opzoekt in de uitslagen.


http://www.amsterdammarathon.nl


 
Afgelopen zondag was het Glen die als eerste zijn wedstrijdschoenen opnieuw aantrok na de verdiende pauze.
Glen trok richting Boom waar hij op de jaarmarktjogging de 6km zou lopen, de wedstrijd waar hij vorig jaar voor de eerste keer een mooie podiumplaats bemachtigde. Dit jaar verging het hem er iets minder goed, de benen waren niet super waardoor hij al snel een kopgroep met 3 man moest laten gaan, daar achter wist hij zich wel de sterkste te tonen en werd dus zo toch mooi 4e. Mits nog enkele zware trainingen richting het winterseizoen komt die goeie vorm er zeker weer aan.


Komend weekend staat voor Han en Carl 'de wedstrijd van het jaar' op het programma, al enkele maanden werken ze toe naar de marathon in Amsterdam en nu zondag is het dus zover! Duimen dus voor deze heren.


Zaterdag trekken we ook met een groep richting de Heizel waar we zullen deelnemen aan de Acerta Ekiden Aflossingsmarathon. Onze ploeg zal er als volgt uitzien: Joachim, Kris en Bart lopen de 5km, Niels en Glen lopen elk 10km en Ruben loopt de afsluitende 7.195km.
 
De zomer zit er ondertussen al een tijdje op en de voorbereidingen richting de eerste crossen zijn dan ook volop aan de gang.


Als we even kort terugblikken op de zomer zien we dat bijna iedereen opnieuw een mooie vooruitgang heeft geboekt. Op de piste zagen we de grootste vooruitgang bij Robbe, Niels Mertens en Glen die vooral op de 1500m hun PR met 10 of meer seconden verbeterden. Glen wist in zijn eerste volledige pisteseizoen op zowat alle afstanden mooie PR's neer te zetten.
Robbe behaalde zijn strafste prestatie misschien wel op de 20km van Brussel, heel vroeg op het seizoen liep hij naar een heel sterke 1u15, een wel zeer knappe tijd voor een scholier, ook Carl liep hier een heel knappe wedstrijd iets voor Robbe.
Voor Joachim, Wim, Mike en Ruben verliep het seizoen wat minder vlot. Joachim moest na enkele wedstrijden zijn seizoen al stoppen door een pijnlijke achillespees, Mike en Wim startten de zomer met een blessure en bouwden dus de rest van de zomer rustig op. Mike wist het seizoen toch mooi af te sluiten met een PR op de halve marathon. Ruben kreeg bij het begin van het seizoen klierkoorts en bleef tot half juli een stuk onder zijn normale niveau.
Op de afsluitende 5000m op onze eigen piste, wisten Jan, Glen en Ruben toch allemaal naar een mooie PR te lopen, Niels deed hun na op het BK junioren een paar dagen later. 


Verder werd Team Verhulst deze zomer versterkt met enkele atleten, Gert Berghman komt over van Opwijk, en met sören en zijn vader sigurd hebben 


Voor al deze mooie prestaties wil ik zeker en vast onze trainer Koen eens bedanken! Het trainen moeten we uiteraard zelf doen, maar zonder de deskundige leiding van Koen zouden we niet tot deze prestaties komen. Hopelijk kan deze samenwerking nog lang blijven voortduren! 


Ondertussen staan de winter ook alweer voor de deur. 
16 oktober lopen we als voorbereiding de Acerta Ekiden Aflossingsmarathon in Brussel en de week nadien startten we onze winter echt met de Crosscup relays in Gent. De volledige veldloopkalender kan je vinden onder onze kalender.