Dit weekend stonden 2 crossen op het programma, Robbe werd geselecteerd door de VAL en moest in Tilburg gaan strijden tegen de Nederlandse ploeg. In een internationaal getinte reeks werd Robbe 44e op 97 deelnemers. De Belgische ploeg behaalde trouwens makkelijk de overwinning tegen het Nederlandse team.
Ook Niels koos ervoor om naar Tilburg af te zakken, ook hij kreeg een zeer sterke internationale wedstrijd voorgeschoteld. Ook hier werd de interland gewonnen door de Belgen. Niels bracht het er zelf ook goed vanaf in die sterke veld en behaalde een 86e plaats op 108 deelnemers. Op een wedstrijd van dit kaliber met ook nog eens eerste jaars seniors in de wedstrijd een mooie plaats.


Iets dichter bij huis trok de rest van de groep naar Zele, na het geploeter in Deinze vertrokken we richting Zele voor een totaal andere cross, eentje met veel lange rechte snelle stukken, al lag er hier en daar toch ook een korte modderstrook. Als eerste was het de beurt aan onze twee mannen van de comeback, Bart en Gert kozen voor de korte cross. Voor Bart was dit zijn 2e cross in evenveel jaar, en voor Gert was dit zelfs zijn eerste wedstrijd in 2 jaar tijd na veel blessureleed. Gert nam een goede start ergens in het midden van het pak, Bart die wat met zware benen zat na looptesten op school deed het iets rustiger. Gert kreeg in de tweede helft van de wedstrijd nog een moeilijk moment maar wist zijn plaats toch goed te verdedigen en kwam zo knap aan als 30e, een zeer mooie eerste test! Bart die na zijn rustigere start nog een hoop atleten inhaalde in de laatste honderden meters kwam aan als 43e op 54 deelnemers. Ook onze clubgenoot Steven Brackx van Team Blommaert liep naar een mooie 36e plaats.
Volgende wedstrijd was die van de masters en junioren, met een enorme groep van 137 atleten gingen Jan en Mike van start. In ondertussen nog wat koudere temperaturen legden zijn 4 grote ronden af. Jan liep zowat heel de cross een mooi gelijkmatig tempo, peuzelde onderweg enkele junioren op en kwam zeer knap als 31e (21e master) over de streep. Mike die ondertussen ook weer goed is vertrokken na wat gesukkel met verkoudheden liep ook een mooi gelijkmatige wedstrijd, in de tweede helft van de wedstrijd moest hij enkele lopers laten passeren, maar de vooruitgang tegenover Opwijk is al groot. Mike kwam aan als 120e (100e master).
Als laatste was het opnieuw de beurt aan senioren heren, de zon was ondertussen al verdwenen dus werd onze 9100m afgewerkt in ijskoude omstandigheden. Aan de start Joachim en Kris, Guy en ik zelf voor de gewoonlijke strijd in de 2e helft van het veld. Joachim liep in een sterk deelnemersveld een knappe wedstrijd, in de buurt van Xavier Rondas en Karl De Raymaecker. Net zoals in Deinze moest hij deze 2 op het einde nog laten gaan, maar opnieuw is er toch verbetering te zien in de conditie. Hopelijk kan hij tegen na Nieuwjaar het vormpeil nog iets opkrikken. Joachim werd mooi 11e op 35 deelnemers. 
Achteraan de wedstrijd vertrokken Guy, Kris en ikzelf zowat op het zelfde tempo, Kris liep de eerste 2 ronden in het gezelschap van  4 andere atleten, Guy en ik volgden enkele meters achter dit groepje, Kris beschikte de eerste 2 ronden duidelijk over goeie benen en nam vaak zijn groepje op sleeptouw. In de 3e ronde slaagden Guy en ik er eindelijk in de aansluiting voor goed te maken. Voor Guy het moment om in gang te schieten en er nu Kris en mij wat af te lopen, het hele groepje viel ondertussen uit elkaar. Kris kreeg het ook wat moeilijk en moest mij laten gaan. Ik volgde op een goeie 20 meter van Guy ondertussen met een loper van Oudenaarde tussen ons. Ronde 5 was voor mij het teken om te proberen het gat op Guy toch nog dicht te lopen, eerst ging ik redelijk vlot over de loper van Oudenaarde, en in het wat slingerende bosje kwam ik ook in het spoor van Guy, die net op dat moment toch weer versnelde en het gat weer vergrote. Ik besloot niet te volgen en mijn eigen tempo aan te houden in de hoop dat Guy terug zou vallen op zijn vorige tempo. Op het einde van  ronde 5 kreeg ik hem weer te pakken en kon ik hem al redelijk snel achterlaten ook. Kris vond ondertussen ook zijn 2e adem en volgde ook nog niet super ver. Guy kreeg het nog moeilijk en moest de loper van Oudenaarde nog voor zich dulden maar verder bleven de plaatsen hetzelfde. Ik kwam tevreden aan als 27e, Guy volgde iets later als 29e en Kris liep naar de 30e plaats.


Als afsluiter van dit lange verslag nog een mooie prestatie van Glen, hij koos er voor om een stratenloop te gaan beslechten in Sint-Gillis-Waas en liep daar naar een zeer knappe 3e plaats, in een vooral sterke tijd van 35'29" op 9.5km.


Volgende week staan we aan de start in Oudenaarde!
Uitslag Tilburg
Uitslag Zele
 
Zondag 14 november trokken we al weer voor onze 2e cross van het seizoen richting Deinze, met de regen en overstromingen van de laatste dagen verwachtten we ons aan een zeer zwaar parcours maar dat viel wonderbaarlijk nog heel goed mee, het parcours werd wel lichtjes aangepast waardoor we het steilste heuveltje niet op moesten en vooral de ondergelopen weide er voor links mochten laten liggen.
Zo werd het een mooi afwisselend parcours, met goed beloopbare stroken, kleine heuveltjes en toch ook nog serieuze modderstroken.
Als eerste was het de beurt aan Robbe voor zijn eerste cross van het seizoen, hij startte goed mee en kwam na de eerste doortocht mooi mee vooraan door. Iets later moest hij zijn tempo toch iets laten zakken en verloor hij wat plaatsjes, op de 9e plaats ging hij de laatste ronde in, en met een snedige eindsprint wist hij deze plaats ook te behouden. Een 9e plaats op 66 deelnemers is dus een hele mooie opener van het seizoen.
Volgende aan de beurt was Niels bij de junioren, de masters lieten door het slechte weer verstek gaan voor deze wedstrijd. Niels die duidelijk volledig herstelt was van zijn ziekte nam een vlotte start en wist zich onmiddellijk een mooi tempo op te leggen. Gedurende de hele cross bleef hij ongeveer in de zelfde positie lopen en tijdens de laatste halve ronde kon hij zijn tempo zelfs nog eens mooi optrekken waardoor hij zeker nog een 2-tal junioren bijhaalde en al even snel weer achter liet. Zo werd hij mooi 12e (of 11e want er lijkt nog een master in de junioren uitslag te staan) op 32 deelnemende junioren. Een zeer knap resultaat dus.
Als laatste aan de beurt waren het dan de senioren, aan de start stonden Kris, Joachim, ikzelf en Glen die nu wel voor de lange cross koos, en Bart die voor het eerst in 2 jaar nog eens een cross zou lopen.
Joachim die dankzij de wedstrijden duidelijk naar een hoger niveau groeit nam een goeie start, liep de hele wedstrijd een knap tempo, maakte lang jacht op een groepje met o.a. Rondas en Baete, een groepje waar hij de komende weken zeker zal bij geraken, en werd uiteindelijk mooi 13e op 62 deelnemers.
Iets meer naar achteren speelde zich opnieuw een leuke strijd af tussen Kris, Glen, Bart en ikzelf. Glen nam de vlotste start en dook ergens midden in het pak de eerste smalle bocht in. Kris, Bart en ik besloten het gevecht in de eerste bocht te laten voor wat het was en startten dus bijna helemaal achteraan het pak. Na de eerste smalle bochten begon Kris op te schuiven, ik volgde enkele meters verder en Bart, die zijn eerste lange cross ooit liep, besloot onmiddellijk voor zijn eigen tempo te kiezen, hij zou onderweg zichzelf nog enkele keren tegen komen, maar wist zijn eerste cross in 2 jaar toch knap uit te lopen en aan te komen op een 59e plaats, als hij gespaard kan blijven van blessures komt hier de komende weken zeker nog verbetering in.
Kris haalde ondertussen verschillende lopers in, en naderde op Glen die enkele plaatsjes verloor maar zeker niet stilviel. Bij het ingaan van ronde 2 kwam ik bij Kris en besloot ik na mijn rustige openingsronde het tempo proberen op te trekken. Samen met enkele lopers die duidelijk het zelfde gedacht hadden kwam ik ook al snel bij Glen. Iets later liep ook Kris voorbij Glen, maar we liepen alle drie nog steeds op enkele meters van elkaar. Bij het ingaan van ronde 3 was ik ook alleen gevallen, Kris volgde een 50 meter achter mij, en Glen volgde ook al niet veel verder. Eenmaal in de 2e helft van de wedstrijd is het voor Kris vaak het teken om in gang te schieten en dat was ook nu weer het geval. Glen zou in deze ronde een moeilijk moment kennen en verloor wat meer terrein op ons, maar wist zijn plaats wel goed te behouden. Bij het ingaan van de laatste ronde was Kris tot op enkele meters van mij geraakt, en met de cross van Opwijk in het achterhoofd probeerde ik nu toch door te zetten en kon ik het gat opnieuw groter maken, en zo kwam in na 4 rondes afzien aan als 47e, niet veel later kwam Kris over de lijn als 48e. Een goeie minuut later kwam ook Glen aan als 51e. Voor Glen en mij een duidelijke verbetering tegenover Opwijk, hopelijk kunnen we dat doortrekken in Zele.


Over 2 weken in Zele zal ook Gert zijn eerste officiële wedstrijd voor AC Lebbeke lopen, na jaren van blessureleed is hij hopelijk ook weer vertrokken voor een goeie winter.


Uitslag
 
Dit weekend stond de eerste individuele cross van het seizoen op het programma voor onze groep. We kregen in opwijk een zeer slecht te belopen 'koeienweide' voorgeschoteld, die er behoorlijk zompig bijlag, maar vooral nergens iets of wat gelijk lag. 
Bij de cadetten helaas geen atleten van onze groep aan de start, bij de scholieren stond Sören voor zijn vuurdoop in zijn eerste echte cross. Hij bracht het er op de 4080m lange omloop goed vanaf, hij startte niet te snel, kon in de helft van de koers enkele plaatsjes opschuiven en wist deze te behouden om zo knap aan te komen als 13e op 18 deelnemers.
Hierna stonden de heren voor de korte cross aan de start, Glen koos er voor om zich te testen op de korte cross, hij startte goed mee, maar kreeg het al redelijk snel moeilijk en kon zijn hoge aanvangstempo moeilijk aanhouden. Hij verloor enkele plaatsen en kwam aan als 23e op 31 deelnemers. Volgende week loopt Glen wel de lange cross, en normaal moet dit hem wel beter liggen.
Volgende aan de start waren Jan, Mike, Niels en onze nieuwe masters, Peter en Sigurd, voor 6400m afzien. Niels die de voorbije weken vliegt op training nam de snelste start, iets verder startte Jan op zijn gekende rustige wijze met Peter, die zijn eerste cross ooit liep, in zijn spoor. Sigurd en Mike startten verder in het pak ook ongeveer samen. Niels die jammer genoeg tijdens de week wat ziek werd, kon waarschijnlijk daardoor zijn hoge tempo niet aanhouden en moest eerst Jan, en iets later ook Peter laten voorgaan. Jan die zoals gewoonlijk zijn tempo heel de cross leek op te drijven haalde verschillende lopers in en kwam zeer knap als 7e master binnen, Peter toonde dat hij zeer goed uit de voeten kan als crosser en kwam niet veel later als 9e master op 70 deelnemers aan. Niels die toch nog een mooi tempo vond kwam net na Peter binnen als 5e op 13 deelnemende junioren. Mike die al 2 weken sukkelt met een serieuze verkoudheid moest Sigurd laten gaan, Sigurd voor wie het ook zijn eerste individuele cross was bouwde zijn wedstrijd mooi op en kwam aan als 54e (Jun+Mas), Mike volgde iets later als 58e.
Als laatste aan de beurt waren de Senioren, aan de start stonden Joachim, Kris, Guy en ikzelf(Ruben). Joachim die sinds enkele weken terug op niveau kan beginnen trainen startte goed mee vooraan. Hij liep rond plaats 6 in de buurt van Bert Van der Hoeven, maar moest in het tweede deel van cross toch nog een loper laten passeren, niet onbegrijpelijk vermits het aantal kwaliteitstrainingen bij Joachim nog heel beperkt is. Zo kwam hij toch mooi als 8e op 20 deelnemers aan. 
Iets meer achterin zou er zich normaal een mooie strijd moeten afspelen tussen Kris, Guy en mezelf. Van bij de start zaten we onmiddellijk samen bij een 4-tal lopers van Vlierzele Sportief. Lopers waar ik vorig jaar vaak bij of net voor liep dus ik hing me aan dit groepje. Al redelijk snel kwam Guy naar voor geschoven en trok het groepje wat uit elkaar. Ik kreeg het al wat moeilijk, en achter mij had Kris ook een klein gaatje moeten laten. Guy moest iets later zijn tempo toch iets laten zakken, en liet opnieuw enkele van de lopers van VS opnieuw passeren. Ik beschikte duidelijk niet over de benen die ik de laatste weken op training heb en zag het gat enkel vergroten. Kris kwam ondertussen opnieuw dichter en nog voor half koers kwam hij opnieuw over mij. Bij mij brak de veer wat en ik moest Kris praktisch direct laten gaan. Guy liep zijn koers mooi verder op een gelijkmatig tempo iets achter 3 atleten van VS, Kris die ook nog serieus aan het opbouwen is bouwde zijn wedstrijd stelselmatig op en eindigde sterk, ik probeerde af en toe in de beter te belopen stukken nog even door te duwen, maar in de slecht beloopbare stukken viel ik steeds volledig stil. Guy kwam uiteindelijk mooi aan als 13e, Kris als 16e en ik 50 seconden later als 17e.


Nu zondag staat de cross in Deinze op het programma, later dit seizoen zal voor de eerste maal ook het PK daar doorgaan. In Deinze zal Bart sinds lang nog eens uitpakken in de cross, Glen zal er proberen zijn goede benen terug te vinden, en ik zal er op mijn persoonlijk  lievelingsparcour proberen de benen van op training te tonen. Ook bij Niels die volledig is uitgeziekt zullen we normaal een positieve evolutie zien. 

Uitslag