Bij temperaturen rond de 30 graden stond zondag de open meeting in ons eigen Lebbeke op het programma. Missinne Sarah (KAAG) zorgde meteen voor een hoogtepunt door op de 80mH het belgisch record te verpulveren, 11"24. Voor de afstand nummers zouden echte goede tijden en stuk moeilijker worden met deze temperaturen. Voor Team Verhulst mochten Danny en Robbe de spits afbijten op de 800m, scholieren en kadetten stonden samen aan de start. Robbe nam onmiddellijk de kop en stond die niet meer af om aan te komen in 2'10"90, een zeer knappe solo tijd. Danny kon net niet aanpikken en kwam aan in 2'16"17.
Iets later was het de beurt aan Niels Mertens, Thomas en ikzelf om ook het beste van ons zelf te geven op de 800m. Thomas nam de kop, Niels volgde in 5e positie, ik kon aanvankelijk ook nog aanpikken maar moest toch al snel lossen. De goeie benen van de laatste trainingen waren blijkbaar weer vertrokken al zal het warme weer waar ik echt niet graag in loop ook wel voor iets tussen gezeten hebben. Thomas die nog volop in de opbouw is naar de goede conditie moest de eerste plaats nog laten gaan maar werd toch 2e in 2'03"14, geen toptijd maar wel een goede training richting de goeie conditie! Niels probeerde zo lang als mogelijk te volgen en liep zo naar een nieuwe PR van 2'06"85. De 2e PR in evenveel wedstrijden en ook van deze tijd moet misschien wel nog wat afkunnen. Ik werd na 600m nog ingehaald door een andere loper maar kon de laatste 100m toch nog wat versnellen en kwam zo aan in 2'14"88. Opnieuw niet de tijd waarop gehoopt dus, en opnieuw het gevoel dat er al meer in zit dan er wil uitkomen. 
Een uurtje later stond er dan nog een 3000m geprogrammeerd, Glen wou hier graag naar een tijd van rond de 10 minuten lopen, en vermits ik alweer snel hersteld was van mijn 800m besloot ik hem een tijdje te hazen. Zo stonden we met 6 atleten aan de start bij nog steeds temperaturen rond de 30 graden. De eerste 2 atleten waren duidelijk een stuk sneller en ik zette me voor Glen en nog een atleet die een tijd rond de 10' wou bekomen. 20 seconden per 100m was het tempo en dit liep aanvankelijk heel vlot, tot 1500m zaten we tot op de seconde op het juiste tempo. Nadien kreeg glen het wat moeilijker en moesten we het tempo wat laten zakken. Verbazingwekkend genoeg liep ik nu veel vlotter dan tijdens mijn 800m. Ik besloot dus maar voort te lopen en Glen zo lang mogelijk te trekken en zo kwamen we uiteindelijk samen aan in 10'38"66 voor Glen en ikzelf in 1'39"19. Niet de verhoopte tijd maar met de hitte was dit uiteindelijk toch niet zo een slechte tijd en zijn PR werd toch nog met een 15tal seconden aangescherpt. Hoe het komt dat het bij de 2e wedstrijd van de dag wel vlot liep weet ik niet maar het kan maar helpen als training.
Deze week hou ik het bij rustige trainingen en zo hoop ik zaterdag volledig fris aan de start te staan van de 1500m  tijdens de Memorial Buyle in Oordegem, want sinds de klierkoorts lijk ik langer nodig te hebben om te recupereren van zwaardere trainingen waardoor ik op wedstrijd niet diep genoeg kan gaan.


Uitslag



 
Vrijdagavond stond de volgende meeting alweer op het programma. Ditmaal trokken we richting Vilvoorde voor de Gouden 1500. Er was een mooie opkomst want er moesten 6 reeksen 1500m worden ingelegd, ook van onze groep stonden we met enkele atleten aan de start. In reeks 5 stonden Niels (Mertens) en ikzelf aan de start, Glen startte in reeks 6. In reeks 1 mocht Niels Slachmuylders die sinds kort ook bij ons traint al van start gaan. Jammer genoeg had hij een totale offday en kwam hij over de streep in 4'11"34, volgende wedstrijd duikt hij ongetwijfeld wel weer onder die 4' grens.
Enkele reeksen later was het dan de beurt aan Niels en mezelf. Niels nam een goede start en plaatste zich vlak achter de kop van de wedstrijd, ik volgde iets verder naar achter in het rijtje. Na 300m viel het wat stil en zette Niels zich op kop, ik schoof ondertussen iets op want de benen leken eindelijk eens wat beter te zitten. Na een 500tal meter liep ik in positie 7 maar begon de loper voor mij een klein gaatje te laten op de eerste 5 man. De goeie benen van de eerste ronde waren al wat minder geworden en ik kon het gaatje dus ook niet toelopen maar het tempo zat er wel nog steeds behoorlijk in. Na 800m zat ik nog steeds op tempo om 4'30 te lopen maar iets later ging het licht helaas weer uit, bij het in gaan van de laatste ronde kwamen nog enkele lopers over mij die nog een tijd van 4'30 liepen maar ik kon nergens aanpikken en kwam uiteindelijk aan in 4'37"23. Niels nam een groot deel van het kopwerk op zich en kwam uiteindelijk als 2e aan in een nieuwe PR van 4'24"26. Mits hij een goede reeds voorgeschoteld krijgt waar hij gewoon kan aanpikken kan daar wel nog wat tijd af. Achteraf had ik weer het zelfde gevoel als de vorige wedstrijden dat ik totaal niet diep genoeg meer kan gaan, vorig jaar kon ik me die laatste ronde telkens volledig dood lopen dat ik er nadien een hele avond niet goed van was, iets wat nu niet echt gezegd kan worden, ik liep zonder problemen nog wat uit, iets wat ik vroeger ook steeds maar met moeite kon.
Hopelijk komt het nog in orde dit seizoen al moet ik toch beginnen denken dat die klierkoorts meer effect heeft dan gehoopt.
In reeks 6 was het dan de beurt aan Glen, ook Steven Brackx liep in deze reeks. Glen zette zich onmiddellijk goed vooraan in de groep en volgde vlot mee. Steven volgde vlak achter Glen. De reeks bleef heel de tijd gesloten op 1 atleet na die beter in de vorige reeks had gezeten. Bij het ingaan van de laatste ronde probeerde Steven al te versnellen, Glen volgde en ging er de laatste 200m over om zo 2e in de reeks te worden in een tijd van 4'46"83, een kleine terugval tegenover vorige week maar die was misschien wel te verwachten na de sterke 20km en 1500 van vorige week. Steven kreeg het de laatste 200m nog heel moeilijk maar wist toch naar een nieuwe PR van 4'50"77 te lopen. 


Vorige zondag kwam ook Jan nog in actie op de Bvv voor masters. Jan behaalde met een tijd van 9'45"1 op de 3000m 7 punten voor AC Lebbeke. Helaas was dit niet genoeg om het behoud te garanderen, volgend jaar komen de masters heren dus uit in de 2e landelijke.


Volgende wedstrijd wordt de Open meeting in ons eigen Lebbeke op 27 juni.
Uitslag 
 
Gisteren stond ik één week na de 20km van Brussel al op de piste en wel om een 800m te lopen. In Oordegem werd voor het eerst de 'International Flanders Athletics Meeting' georganiseerd, een meeting waar heel wat atleten voor een limiet van het EK gingen. Ik stond met net iets minder ambitie aan de start, doel was gewoon opnieuw de snelheid wat testen en hopelijk al iets beter doen dan de twee toch wel zwakke 1500'en.
Rond half 5 stonden we aan de start bij een temperatuur van rond de 30°, nogal warm voor mezelf maar gelukkig duurt een 800m normaal niet te lang. Met 8 atleten stonden we aan de start, ikzelf in baan 6. Ik nam een niet te snelle start en pikte na 100m achteraan aan, ik moest even wennen aan het tempo, toch wel iets anders dan 20km lopen! Na 300m begonnen de 2 atleten voor mij helaas een gaatje te laten op de eerste 5 lopers, ik had het niet direct door en durfde er eerst ook niet echt over gaan. Na 400m kwam ik door in ongeveer 64", niet echt snel en ik zat zelfs nog iets te fris. Na 500m ging ik dan maar over mijn 2 metgezellen maar het gat op het groepje voor mij was al veel te groot. Ik probeerde nog zo goed als mogelijk mijn tempo te houden in die laatste 300m maar heel veel snee zat er nog niet op en zo eindigde ik 6e op 8 atleten in 2'12"21. Waarschijnlijk had ik me beter onmiddellijk aan het eerste groepje gehangen waar de laatste atleet 2'06 liep, dan zat een tijd onder de 2'10 er nu wel al in denk ik. Nog steeds geen bepaald goeie tijd dus maar nog een paar snelheidstrainingen en wedstrijden en dan komt die snelheid wel vanzelf en kan ik hopelijk snel terug richting die tijden van vorig jaar.


Ook Glen en Joachim stonden in die hitte gisteren aan de start tijdens de IFAM. Beide kozen ze voor de 1500m, Joachim startte in reeks c, in een snelle reeks probeerde Joachim zolang als mogelijk zijn wagonnetje aan te pikken om uiteindelijk aan te komen in 4'03"91. Enkele reeksen later was het aan Glen die ook deze keer voor een nieuwe PR ging na het goeie gevoel van de laatste weken. Jammer genoeg stonden er niet veel atleten van zijn niveau aan de start en kwam hij dus in een wel heel snelle reeks aan de start. Na enkele honderden meters kwam Glen alleen te zitten maar hij wist heel de wedstrijd zijn tempo mooi te onderhouden en kwam zo in 4'43"69 over de meet. Een verbetering van zijn PR met opnieuw 6 seconden, maar ook op deze tijd zal dit jaar wel nog een hoop verbetering zitten. 


Volgende wedstrijd: Gouden 1500 te Vilvoorde.
Uitslag
Foto's volgen