In de sneeuw en met een ijzige wind werd in Uitbergen de jaarlijkse veldloop gelopen. Robbe maakte zijn rentree op de korte cross na een lang aanslepende blessure. Hij werd 7e. Sören en Sigurd waren de enige afstandslopers van AC Lebbeke die in de juniors/masters wedstrijd vertrokken. Sören werd 12e junior en Sigurd 31e masters. 
Op een van de laatste indoormeetings van deze winter nam Hilde de start voor 1.000m bij de Senioren dames. Zij had maar 3'3'18" nodig om deze afstand af te leggen.
 
Zondag 17 februari trokken Tim en Glen naar Lichtaart voor de Valentijnjogging. Beiden kozen voor de 8km loop. Tim werd 5e in 29'29" en Glen 9e in 31'24".
 
4 Lebbeekse atleten trokken naar Hulshout voor de Lotto Crosscup wedstrijd. Cedric werd bij de scholieren 19e. Astrid werd in haar reeks (juniores dames) 4e. Natalie heeft de smaak van de korte cross te pakken. Zij werd dit keer 13e.
 
1 week na het PK van Lebbeke stond de veldloop van AVLO op de kalender. Slechts 6 afstandslopers van AC lebbeke maakten de verplaatsing. Steven ging van start in de korte cross en werd daarin 23e. Dan was het de beurt aan de masters dames waar Els beslag kon leggen op een 20e plaats. Ook in Lokeren lopen de masters heren +50 in een apparte reeks. Eric werd hierin 21e. In de wedstrijd voor junioren en masters heren, werd Sören 10e in de jongste categorie. Jan werd bij de masters 11e & Sigurd 32e.
Afgelopen weekend namen Tim en Glen deel aan de Winterjogging georganiseerd door AC Deinze. Glen is bezig met de opbouw na een zware griepaanval. Hij werd 13e in de 8,2km wedstrijd in een tijd van 32'39". Tim wou zijn goede vorm eens testen en in dezelfde wedstrijd als Glen was zijn doel onder de 30' eindigen. Dat is hem fantastisch gelukt. Zijn tijd 29'57" was zelfs zo straf dat dit hem een podiumplaats opleverde. Hij werd 3e.
 
Zwaar, afgezien,  … dat waren de eerste reacties na de aankomst van de deelnemers aan het PK veldlopen te Lebbeke.
Heel wat afstandslopers hadden hun spikes aangetrokken om door de modder te ploeteren.
Bij scholieren meisjes werd Kaat T. 20e. Nieuwkomer Cedric wed bij de scholieren heren 8e. Astrid groeit naar haar beste vormpeil toe en nam afstand van haar naaste achtervolgsters om zo op haar verjaardag haar eerste titel bij de junioren binnen te halen. Natalie, Marijke en Evelien namen deel aan de korte cross bij de dames. Natalie werd net als in Hannuit 11e. Steven Brackx nam de start in de korte cross bij de heren en werd daarin 37e. Marijke was iets later 14e en Evelien die zich niet 100% fit voelde werd 23e. Hilde en Els startten bij de masters dames. Hilde werd 20e (5e W50) en Els 27e(7e W50). Een grote groep masters nam de start onder een stralend zonnetje. Jan werd als snelste Lebbeekse master 22e (5e M40), Kris 41e, Jef 54e (4e M55), Sigurd werd iets later 58e , Peter werd in zijn eerste cross sinds heel lang 72e & Eric liep als 76e over de eindstreep. Seniors heren sloten met hun wedstrijd het geslaagde PK af. Pieter V. liep naar een 8e plaats, Pieter B. werd 16e, Tommy 19e, Kris 26e & Guy 29e.
 
Tijdens het KvV AC indoot in de Topsporthal van Gent trad Marijke aan in de 800m In een snelle reeks werd ze