Zaterdagavond stond de 2e manche van de flanders cup op ons programma, deze ging door in Oordegem. In de loop van de namiddag viel de regen met bakken uit de lucht en zo viel gelukkig voor ons, de hitte van de laatste dagen wat uit de lucht.  De 1500m in het naprogramma stond pas geprogrammeerd rond 10u en zo kregen we de perfecte weersomstandigheden voorgeschoteld. Een graad of 16, windstil en door de regen van eerder op de dag veel zuurstof in de lucht. Als eerste was het de beurt aan Joachim in reeks 2, Joachim startte goed mee en nestelde zich in het tweede deel van de groep. Er werd aan een strak tempo gelopen voor een tijd een stuk onder de 4'00. In de laatste rond leek Joachim nog een versnelling in de benen te hebben maar op 200m van de streep was het vat wat leeg en kon hij niet meer aanpikken en kwam hij aan in een tijd van 4'08"83.
Enkele reeksen later in reeks 5 was het de beurt aan Niels en ikzelf. Tijdens de opwarming voelden mijn benen al veel beter aan dan de voorbije weken, dit zal wel veel te maken hebben gehad met het weer, en ik had er dus wel zin in. Onze reeks werd heel snel op gang getrokken en al snel viel de groep in 3 stukken. Ik zette mij in het 3e groepje want ook daar werd nog voor een tempo serieus onder de 4"30 gelopen. Niels probeerde eerst aan te pikken voor een tempo onder de 4'20 maar dit leek toch wat te snel. Bij het ingaan van de laatste rond kwam mijn groepje aansluiten bij het groepje van Niels maar dan was bij mij het beste er al af. Ik kon mijn tempo nog houden maar de versnelling die de anderen nog hadden had ik niet meer in de benen. Niels liep ook nog een sterke laatste ronde en kwam aan in 4'23"26, precies 1 seconde sneller als zijn PR van vorige week. Ik kwam enkele seconden later aan in 4'27"64. Eindelijk een tijd onder de 4'30, 10seconden van mijn SB en een tijd die terug richting mijn PR gaat, er is nog werk maar het was toch de eerste wedstrijd van het seizoen dat ik met een echt goed gevoel liep! 
In reeks 6 kwam Glen nog aan de start, hij kreeg een zeer mooie reeks voorgeschoteld en kon zo mooi volgen. Hij kwam steeds mooi door voor een tijd iets boven e 4'30 en zou zo dus weer een heel stuk van zijn PR kunnen doen. In de laatste 200m kreeg Glen het nog even moeilijk en kwamen er nog enkele lopers over hem, maar echt stilvallen deed hij zeker niet, en zo kwam hij aan in 4'35"77. Opnieuw maar liefst 8 seconden van zijn PR, en zo komt zijn doel voor deze zomer van 4'30 steeds dichter!


Zondagnamiddag stond ook de vredesboomjogging in Lebbeke nog op het programma. Een wedstrijd die vlak voor onze piste aankomt dus deze konden we niet zomaar voorbij laten gaan. Met maar liefst 9 atleten van onze trainingsgroep stonden we aan de start. Bram, Danny, Gert, Glen, Jannes en ikzelf kozen voor de wedstrijd van 3.7km. Carl, Jan en Niels liepen de 7km en moesten dus 2 rondes afleggen, ook stond er nog een 11km op het programma maar dit zonder atleten van onze groep. De start werd om 3u op gang geschoten (gefloten) en met een 200-tal atleten gingen we van start in een temperatuur die de 30° toch opnieuw benaderde. Er werd goed doorgelopen van in het begin maar de groep bleef de eerste kilometer toch mooi samen, iets later probeerde ik het tempo nog wat op te trekken maar al snel namen enkele atleten van de 11km over en deze liepen toch wel op een ander niveau. Ik moest de kopgroep laten gaan, Gert pikte bij mij aan en achter ons viel er een gaatje waar Glen en Danny liepen. In de kopgroep liep slechts 1 atleet van de 3.5km dus gaf ik het nog niet op en probeerde het gat zo klein mogelijk te houden, ondertussen moest Gert wat lossen en kreeg hij het gezelschap van Jan die de 7km liep, iets achter Jan volgden Niels, Carl, Glen en Danny. Bram en Jannes liepen ook een sterke wedstrijd en liepen rond positie 10. Het gat op de koploper was ondertussen te groot en ik moest me nog reppen om Gert achter mij te houden, zo kwam ik aan als 2e vlak voor Gert 3e, Glen werd een goeie halve minuut later 5e vlak voor Danny 6e en Mario van Team Blommaert 7e. Onze kadetten Bram en Jannes vochten ook nog een mooie strijd uit, gewonnen door Jannes die 10e werd voor Bram die zo 11e werd. 
Op de 7km won Jan de strijd onder de clubgenoten en werd in totaal 2e, voor Carl 3e en Niels 4e. Ook op de 7km nog een lebbeekse deelnemer van Team Blommaert, Steven werd knap 6e.
Een mooi resultaat dus voor AC Lebbeke die zowal op de 3.5km als de 7km de top 10 mooi bevolkten.


Uitslag Oordegem