Vandaag stond ik aan de start van de 20km van Brussel. Ergens begin maart schreef ik me zonder veel nadenken in, 'het leek me wel een leuke uitdaging'. Enkele weken later kwam de klierkoorts maar ondertussen ben ik wel alweer een hele tijd aan het lopen dus gingen we er het beste van maken. Bijgesteld doel was een tijd tussen de 1u20 en 1u23. Samen met 30.000 andere lopers met van onze groep Glen, Carl en Robbe startten we om 15u na de brabanconne voor onze 20km.
De eerste 2 km ging redelijk moeilijk omdat het nogal slalommen was tussen andere deelnemers die een wat trager tempo liepen. Na enkele km's kwamen we aan een reeks van 3 tunnels, daar koos ik voor de rechter tunnelkoker waar nauwelijks andere lopers in liepen en je dus goed je eigen tempo kon lopen en wat uit de 'hitte' van de massa bleef. Het tempo zat goed, al voelde je telkens je een tunnel uit kwam de kuiten al aardig. Aan km 5 zag ik voor de eerste keer de km aanduiding en zat ik iets boven de 20', al bleken die torens niet altijd even nauwkeurig te staan. Vanaf dan bleef ik elke km op het zelfde aantal seconden boven het 4'/km tempo zitten. De massa rondom me bleef even uitgebreid al was dit wel aangenaam lopen, alleen vallen op een 20km lijkt me niet zo fijn. De beentjes draaiden redelijk vlot, Glen was ondertussen voor me uit het zicht verdwenen maar ik bleef mijn eigen tempo lopen, al vond ik dat wel moeilijk, het was mijn eerste wedstrijd boven de 12km en de ademhaling zei dat ik sneller kon lopen, maar de benen wouden de rest van het lichaam niet helemaal volgen. Na 10km lagen er opnieuw elektronische matten voor een tussentijd, ik kwam door na 39'51, mooi op schema voor een tijd tussen 1u20 en 1u23. Normaal kwam nu een relatief makkelijk stuk tot km 17, toch kreeg ik nu al even mijn 'klop', er passeerden mij wat mensen en ik kon even niet aanpikken, gelukkig duurde dit niet te lang en kwam ik terug in mijn tempo, helaas kwam ik na 13km een putje tegen en sloeg ik men voet om, gelukkig verdween de pijn redelijk snel, bij de volgende water bevoorrading vond iemand het dan nodig om vlak voor me een flesje op te rapen waar ik dan ook knal op liep, maar ook dan kwam ik  weer redelijk snel in mijn tempo. Aan de kilometer aanduiding zag ik dat ik wel wat tijd was kwijt geraakt maar die tijd onder de 1u23 zat er nog wel in, op km 17 begon de helling waar ik goed was voor gewaarschuwd. De eerste paar honderden meters van de helling leken mijn benen echt te ontploffen, maar eenmaal de aankomst in zicht was kreeg ik er weer 'goesting' in, ik kon mijn tempo terug wat opdrijven nog voor km19 werd het al terug een stuk minder stijl en kon ik echt nog serieus versnellen, ik haalde nog een hele hoop lopers in al begon ik wel serieus te sterven. Ik perste er de laatste 100m nog een echt spurtje uit al was het maar voor een paar seconden en kwam aan in 1u22'23". Een tijd waar ik wel tevreden mee ben voor mijn eerste jaar en met de gehavende voorbereiding. De conditie gaat in ieder geval weer de goede richting uit.
De clubgenoten deden het nog een stukje beter, met Carl op kop, ondanks een rug die wat tegenwerkt werkte hij de 20km af in een super tijd van 1u14'57". Robbe verraste misschien nog wel meer door op zijn 16jaar! naar een tijd van 1u15'12" te lopen, echt straf! Glen deed meer dan 10 minuten van zijn tijd van vorig jaar en kwam aan in een tijd van 1u21'00".
Al bij al een zeer leuke wedstrijd, 20km vergt denk ik wel wat ervaring want de benen en de ademhaling luisteren niet altijd even goed naar elkaar, maar bij deze zijn we begonnen met ervaring op te bouwen.

Bij deze ook nog eens dank aan Koen, onze trainer, die ons steeds klaarstoomt voor deze toch wel mooie prestaties!


Uitslag 
Gastenboek
Onze nummers om ons sneller terug te vinden in de uitslag: Carl 578, Robbe  9189, Glen 1119, Ruben 1288
 
In Lier werd vandaag gestreden in de 1e landelijke afdeling voor de beker van Vlaanderen. De mannen hadden gisteren al het goeie voorbeeld van de vrouwen gekregen die nipt 2e werden in de Landelijke 2, en zo net niet konden promoveren. Voor de heren leek de opdracht van op voorhand wel al een stuk moeilijker, onder andere door enkele blessures leek behoud al een moeilijke opdracht.
Van de afstandlopers stonden aan de start: Thomas op de 800m, ikzelf op de 1500m, Joachim op de 3000m en Carl liep de 5000m.
Als eerste was Thomas aan de beurt, onder aanvoering van Jan Van Den Broeck (LAT) werd het tempo van in het begin hoog gehouden, Thomas probeerde zo goed als mogelijk stand te houden in de groep. Door recent blessure leed miste hij op het einde net nog wat snelheid maar wist toch 4 punten binnen te halen en de streep te overschrijden in een tijd van 1'58"74, wat zeker een mooie tijd is om het seizoen met te openen.
Een kwartiertje later stond de 1500m op het programma, na de teleurstellende wedstrijd van donderdag wou ik vandaag toch al iets van vooruitgang zien en zo de ploeg toch een beetje van dienst zijn. Met toch verschillende meer dan behoorlijke 1500m lopers aan de start werd er voor mij behoorlijk snel gestart! Ik probeerde zolang mogelijk aan te pikken in de hoop dat er samen met mij nog iemand zou moeten lossen, wat ook gebeurde. Enkele meters voor ons moest er nog een loper lossen dus probeerde ik het tempo nog hoog genoeg te houden, na een 600m was het gat toch te groot geworden en zette ik me maar in het spoor van mijn metgezel, na 700m kwamen we nog door op tempo 4'30 maar in de volgende strook wind op ging het tempo er volledig uit, ik wou zelf geen kop werk meer doen en rekende dus maar op mijn spurt. Op een kleine 200m van de streep achtte ik mijn moment gekomen, helaas leek dit achteraf  (veel) te vroeg, op een 10-tal meter van het einde kwam de loper van ACME er terug over en zo kon ik dus slechts 1 puntje in de wacht slepen. Mijn eindtijd was 4'41"18, al een stukje sneller dan op de Flanders Cup en zonder het 'tactische' spelletje kon er zeker nog een stuk af, nu een maand goed trainen en dan hopelijk terug richting de PR.
Na de 1500m was het de 3000m, hier stond Joachim aan de start, onder leiding van Frank Bollen (ATLA) werd er snel gestart, Joachim probeerde te volgen en zo onmiddellijk het gat met de andere tegenstand te slaan. Dit lukte goed maar het tempo van Frank lag wel wat te hoog, maar Joachim wist in de achtervolging het tempo wel goed hoog te houden. In de voorlaatste ronde leek Frank wat stil te vallen en liep Joachim het gat terug toe en nam onmiddellijk de kop over want ook bij de andere achtervolgers werd het tempo omhoog getrokken. Nog 1 loper wist in de laatste ronde de aansluiting te maken en zette onmiddellijk een versnelling in waar Joachim net niet meer op kon antwoorden, Joachim zorgde zo dus voor 10 punten en kwam aan in een tijd van 8'50"95.
Als laatste afstandloper was Carl aan de beurt, voor zijn 2e piste wedstrijd ooit kreeg hij de moeilijk opdracht om een 5000m te lopen, Carl probeerde zolang mogelijk te volgen maar moest toch terug grijpen naar zijn eigen tempo en stond zo voor een eenzame wedstrijd. Na 18'03"31 wist hij de 12,5 ronden af te werken en zo mochten we opnieuw 1 punt toevoegen.
Thomas liep samen met Yoshi, Aiko en Pieter nog een sterke 4x400 in 3'25"28 en behaalde zo 9 punten.
Dit alles mocht helaas niet voldoende zijn om het behoud te verzekeren. Met de in totaal 82 behaalde punten kwamen we wel een stuk tekort om ook volgend jaar weer aan de slag te mogen gaan in 1e landelijke, maar we zullen vol overgave onze kansen verdedigen in 2e landelijke!


Uitslag
Foto's bvv heren
Foto's bvv dames
 
Om Hemelvaartsdag staat traditioneel de Flanders Cup te Sint-Niklaas geprogrammeerd. Elk jaar kiezen heel wat lopers voor de 1500m in het naprogramma, waardoor je veel reeksen krijgt die je meestal naar een mooie tijd brengen. Zo zakten Jan, Glen en Ikzelf dus ook af naar Sint-Niklaas. Rond half9 begonnen de eerste van 7 reeksen, Jan en ik zouden in reeks 5 in actie komen, Glen in reeks 7. Ik had met 4'22" de snelste PR van onze reeks, maar met de klierkoorts en Canada in het achterhoofd, en zonder één echte snelheidstraining wist ik dat ik nog niet in de buurt van mijn PR zou komen en was het plan, gewoon volgen. De start verliep vlot en ik kon me onmiddellijk mooi in de binnenbaan plaatsen,  Jan nestelde zich in mijn spoor.  Na 300m ging alles nog vlot en kwamen we door voor een tijd net onder de 4'30. Vanaf dan liep het helemaal fout voor mij, de benen hielden het volledig voor bekeken en ik geraakte letterlijk geen meter meer vooruit. Jan kwam me na 600m voorbij en deed teken om aan te pikken, maar ook dat lukte niet meer. Jan liep nog sterk naar het vorige groepje en bij het horen van mijn tijd na 800m liet ik het maar wat lopen, opgeven staat niet in men woordenboek maar ik heb er toch meermaals aan gedacht deze keer. Jan liep steeds verder op me uit en kwam uiteindelijk in een mooie seizoensbeste van 4'32"55 aan. Ik kwam een tijdje later in een wel (voor mij) zeer trage 4'47"13 aan, maar liefst 25 seconden boven mijn PR! Ik had nog geen toptijd verwacht maar zoiets..
Iets later liep Glen zijn tweede 1500m ooit, zijn reeks was eigenlijk een tikkeltje te traag maar vermits Glen de piste ervaring nog wat mist durfde hij niet echt op kop te lopen. Eenmaal in de laatste ronde gekomen plaatste Glen zijn versnelling, liep naar de koploper die een gat van een 10-tal meter had en won zijn reeks in een nieuwe PR van 4'49"02.
Sinds donderdag weet ik dat ik nu zondag de 1500m op de interclub mag lopen, iets waar ik eerst heel blij mee was dat ik na jaren met speer, kogel, hordes en nog meer disciplines die niet echt in men aard liggen nu eens op mijn echte afstand mag uitkomen, maar na de wedstrijd van gisteren vraag ik me toch wat af wat ik daar moet gaan doen. Maar uiteraard zal ik alles geven voor de club, in de hoop dat het iets beter zal gaan, en elke puntje kan uiteindelijk van belang zijn.


Uitslag

 
De site staat nu ongeveer een maand online, en werd het dus tijd voor een update. Omdat ik op de vorige site ook de andere leden onze groep besprak heb ik dat ook hier weer toegevoegd. Onder 'Team Verhulst' vinden jullie een woordje uitleg over onze trainer Koen Verhulst en een lijst met alle atleten die bij Koen trainen. Door op de atleten te duwen kom je op hun persoonlijke pagina met records, uitslagen en ontwikkeling. Nog niet alle records en uitslagen zijn even up to date maar daar wordt werk van gemaakt. 
Ook is er een gastenboek toegevoegd waar jullie alle jullie opmerkingen, reacties in verband met de site of onze prestaties kwijt kunnen.


Volgende wedstrijd: 1500m op de flanders cup te Sint-Niklaas
 
Door onze goede vriend 'Eyjafjallajökull' moest ik nog een weekje langer in Canada blijven. Zo kon ik dus ook niet deelnemen aan het PK te Aalst en Beveren. Maandag kwam ik met een goeie week vertraging dan toch aan in België.
Gisteren, 30 april, stond in Lebbeke het PK 10.000 op het programma, vermits de snelheid om een 1500 meter te lopen nog niet in de benen zit maar ik toch al eens wou testen koos ik maar om de 10.000 meter mee te doen. Met clubgenoot Glen Braem had ik normaal ook direct een goeie haas. Het plan was om op tempo 37'30 a 38'00 te lopen.
Samen met Glen, Tom De Paermentier, Jozef Claessens en Jozef Beque vormden we onmiddellijk een mooi groepje, zelf startte ik rustig vermits ik niet goed wist hoe de beentjes op de 'jetlag' zouden reageren en de trainingskilometers in Canada na de klierkoorts ook nog niet verschrikkelijk hoog lagen. De eerste rondes nam Tom het werk voor zich, na enkele ronden kwam ook Jozef C. wat helpen, zo liepen we op een tempo van iets boven de 38'00. Na een 3 a 4 tal km voelde ik dat de benen precies toch nog goed meevielen en besloot ik dus ook maar wat mee te helpen, vanaf dan wisselden Tom en ik elke ronde mooi de kop af. Voor Jozef B. en Jozef C. begon het iets te rap gaan, Glen volgde wel nog mooi. Na 5 kilometer kwamen we door op 19'13", we moesten onze tweede 5km dus sneller lopen wilden we nog onder de 38' duiken. Duidelijk het teken voor Tom om in gang te schieten, ik wisselde nog een kilometer af met Tom maar vanaf dan was het vooral proberen aanklampen. Glen hing ondertussen ook al goed aan de rekker en moest iets later een gat van een 10-tal meter laten. Ik wist het nog tot kilometer 7 vol te houden maar moest er dan toch ook af bij stoomtrein Tom! Ik had het even moeilijk om mijn eigen tempo te vinden, zoals door trainer Koen aangeraden probeerde ik even uit te puffen tot Glen bij me was, maar deze leek net ook naar een hoger tempo te schakelen als hij bij me was, en ik moest hem dus ook onmiddellijk laten gaan. Iets later kwam ik toch weer in mijn tempo en bleef het gat op Glen ongeveer 70 meter. De kopgroep met teamgenoot Carl op kop die vanaf we op kilometer 5 begonnen te versnellen niet meer uitliep (niet meer dichter kwam om ons te dubbelen) kwam nu toch terug wat dichter. Met nog 3 rondes te gaan kwam Carl me dan toch voorbij, om nog een poging te doen om iets dichter bij Glen te komen probeerde ik even aan te pikken maar dat tempo lag toch net wat hoog. Glen probeerde het zelfde als Carl ook bij hem bijkwam, het gat werd zo ongeveer 100 meter. Ondertussen ging ik ook volledig dood, maar dat hoort zo te zijn denk ik. Toen ik de laatste ronde in ging probeerde ik het tempo toch nog iets op te drijven en tot mijn grote verbazing kreeg ik op 250 meter van de aankomt te horen dat ik nog een 45-tal seconden had om onder de 38' te geraken. Geen idee van waar ik het nog haalde maar ik perste er dan nog maar een 200 meter uit om aan te komen in 37' 57"15.
Glen kwam aan in 37'43"59 en Tom zijn tweede 5 kilometer was redelijk ongelooflijk want hij kwam nog aan in 37'07"41.
Ik ben dus zeer tevreden over mijn eerste wedstrijd van het zomerseizoen, al zeker na alle avonturen en ziektes in Canada. 10 kilometer is een afstand die me zeker en vast wel aanstaat, een moeilijke afstand om je in het begin in te houden en op tijd te lossen/voor je eigen tempo te kiezen, maar dat zijn lessen die ik na mijn eerste 10km zeker onthoud voor de volgende keer.
Binnen 2 weken staat normaal de 1500 meter op de flanderscup in Sint-Niklaas op het programma, hopelijk hebben we tegen dan de snelheid al wat kunnen aanscherpen.


Uitslag (binnenkort)